© COPYRIGHT 2009-2011. KENNEL YAN-YAN.

© YAN-YAN 2009-2012.

dimanche 19 septembre 2010

Ahneus oli koitua kohtaloksi.

Idéfix jouduttiin leikkaamaan viime viikonloppuna suolitukoksen johdosta.
Se alkoi oireilla jo alkuviikosta. Voi pahoin ja vatsa oli sekaisin. Laitoin sen vuorokauden paastolle ja se näytti toipuneen. Perjantaina se sitten oksensi ruokansa ja mikään ei pysynyt sisällä. Mentiin siis eläinlääkärille. Eläinlääkäri tutki sen, saatiin lääkket ja käskettiin seurata tilannetta.

Lauantaina Idéfix vain vilkaisi ruokakuppia, söi minimaalisesti ja vain kädestä. Olin varma että nyt on kysymys vieras esineestä. Idéfix on super ahne göötti !! Pahin näistä kaikista neljästä.

Soitin taas eläinlääkärille joka edelleen käski seurata tilanteen kehittymistä. Idén kunto oli heikko ja kaikki tuli ulos edelleen, lääkityksestä huolimatta. Ruiskulla annoin sille ¨critical care formulaa" ja olin raivoissani koska minusta se olisi jo silloin pitänyt ottaa sisälle klinikalle.

Sunnuntaina soitin klinikalle ja sanoin että koira on jo niin heikko että se on saatava tiputukseen, haluan että siitä otetaan rtg ja verikoe. Sinne sen sitten vein ja nyt ell jo totesi tunnustelemalla että jotakin golfpallon kokoista siellä oli.

Leikkauksessa sitten selvisi tukoksen syy. Persikan kivi, joka oli repinyt suolta n.20cm matkalta. Idé jäi vielä klinikalle tarkkailtavaksi. Lopulta tiistai-iltana sain hakea sen kotiin.

Luojan kiitos että se selvisi !! Kotiin päästyään se oli taas oma itsensä ja valitettavasti sen ahneus ei ole kadonnut mihinkään.

3 commentaires:

Anonyme a dit…

Voi Idefix!!
Onneksi kaikki hyvin nyt.
Mukavaa syksyn jatkoa sinne.

t. Sirkku & Jätkät

Nea, Emma ja Dusty a dit…

Onneksi selvisitte säikähdyksellä!

Henri a dit…

Huhuh, onneksi oli tarinalla onnellinen loppu!